Рођендан Интернет портала РТС-а

Hајбољи сајт у категорији вести и информација, сајт Радио-телевизије Србије прославља други рођендан, односно датум када се појавио у новом, редизајнираном издању.

За само годину дана, сајт РТС-а преузео је примат у онлајн извештавању, према оцени часописа за компјутере PC Press. После прошлогодишњег "пласмана", међу осам најбољих доспео је на прво место.

Прегледност, одлична организација информација и преузимање емисија као згодан додатак, само су неке од категорија због којих је сајт РТС-а постао водећа српска веб-адреса, речено је у образложењу часописа PC Press

Сајт се издвојио од конкуренције, јер је, кажу стручњаци, осмишљен да од почетка, на прави начин, извештава о најактуелнијим домаћим и светским догађајима.

Као део Информативног програма РТС-а, редакција функционише према професионалним стандардима јавних сервиса и у складу са природом глобалне мреже.

У анкети коју смо спровели у мају и јуну, од 15.833 посетиоца сајта РТС-а, њих 43,86 одсто, свакодневно, најактуелније информације добија управо на том сајту. Неколико пута недељно, сајт чита 24 одсто посетилаца, а њих 11 одсто су се први пут нашли на веб-страницама Медијског јавног сервиса.

Међу најчитанијим рубрикама су Спорт, са 28 одсто, и Вести, са 26 одсто анкетираних читалаца. Више рубрика током посете сајту чита преко 17 одсто посетилаца. 

Иако далеко више мушкараца посећује сајт, чак 75 одсто, разноврсна понуда, која се огледа  у простору посвећеном филму, музици, стилу, свету познатих, здрављу и занимљивостима привлачи све већу пажњу и припадница лепшег пола.

На питање колико вам се допада сајт РТС-а, највећи број анкетираних посетилаца, њих 6.393, дало је врло добру оцену (40.38%). Од 4.417 читалаца (28.55%), сајт је добио највишу оцену.

Популација која највише чита странице Интернет портала РТС-а је узраста од 14 до 24 године, односно 37,14 одсто. После њих, сајт са 30,13 одсто најчешће посећују млади од 25 до 34 године.

Љубитељи спорта, у овом тренутку, највише се радују, јер на страници Резултати уживо могу да прате утакмице са Светског првенства у фудбалу, али и сва остала најважнија спортска дешавања.

Број коментара 31

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво