Читај ми!

Давид Вујић добитник награде "Мајка Србија"

Србија и српска дијаспора у Сједињеним Државама улазе у нову фазу после заједничког скупа одржаног у Вашингтону под називом Јачање веза. Постоји пуно нових идеја за повезивање као и да се искористи огроман потенцијал дијаспоре. Давиду Вујићу додељена награда "Мајка Србија".

Директор Управе за сарадњу с дијаспором и Србима у региону Арно Гујон и амбасадор Србије у САД Марко Ђурић, доделили су на скупу дијаспоре у Вашингтону награду Мајка Србија Давиду Вујићу, америчком научнику српског порекла, оснивачу Теслине научне фондације.

Он је последњи живи члан српске седморке која је учествовала у свемирској мисији Аполо америчке агенције НАСА, која је 1969. године послала човека на Месец.

Вујић се поред доприноса науци, истакао и својим хуманитарним активностима, нарочито након НАТО бомбардовања Југославије када је водио хуманитарну организацију која је помагала Србима, саопштила је Управе за сарадњу с дијаспором и Србима у региону.

Награда Мајка Србија додељује се за изузетан допринос, резултате и заслуге у односима матичне државе и дијаспоре.

"Давид Вујић је својим достигнућима допринео не само Америци већ и целом човечанству, не само друштву у коме живи, већ и својој матици, тако да је цела Србија поносна на Давида Вујића, а статуа 'Мајка Србија' одлази у праве руке", истакао је Гујон у суботу на скупу дијаспоре у Вашингтону.

недеља, 02. јун 2024.
22° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије