Читај ми!

Земљотрес јачине 5,7 јединица Рихтера у Румунији, широм Србије осетило се подрхтавање

Земљотрес јачине 5,7 јединица Рихтера регистрован у Румунији. Нашем порталу јавило се више читалаца из Зрењанина, Београда, Смедерева, Крушевца, Ниша и других градова Србије који кажу да су осетили земљотрес. Румунски медији преносе да су две особе лакше повређене.

У 14.16 часова земљотрес је погодио Румунију, овај пут интензитета 5,7 јединица Рихтера, објављено је на порталу Сеизмолошког завода. Уследили су и накнадни потреси, јачине 4,1 јединица Рихтера и слабији. 

Епицентар земљотреса био је 56 километара североисточно од града Дробета-Турну Северина, на дубини од 40 километара, објавио је Евромедитерански сеизмолошки центар.

Читаоци и дописници РТС-а јавили су нашој редакцији да се земљотрес осетио и у Зрењанину, Београду, Смедереву, Пожаревцу, Крушевцу, Параћину, Неготину, Зајечару, Бору, Кладову, Нишу, Лесковцу. Многи од њих станују на вишим спратовима.

У Румунији лакше повређене две особе 

Румунски медији преносе да се земљотрес догодио у близини места Олтенија на дубини од 40 километара и да је реч о најјачем потресу у том делу земље у последњих пет година.

Подрхтавање се осетило и у Букурешту, преноси румунска телевизија ТВР. 

Локалне власти су саопштиле да су две особе лакше повређене у месту Таргу Жију, а да је служба хитне помоћи забележила преко 50 позива.

Јуче је Румунију погодио земљотрес јачине 5,2 јединица Рихтерове скале, који се такође осетио и у Србији.

Земљотрес који је прошлог понедељка погодио Турску и Сирију био је јачине 7,8 јединица Рихтера, а хиљаде зграда су се срушиле. Засад је потврђена смрт више од 37.000 људи, а за преживелима се још трага.

недеља, 28. април 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво