Читај ми!

МУП: Спасилачки тим Србије остаје у Турској докле год буде потребно

Министарсто унутрашњих послова саопштило је данас да ће спасилачки тим Србије остати у Турској докле год буде потребно.

Спасиоци и даље трагају за преживелима у земљотресу који је погодио Турску и Сирију, али један део спасилачких тимова најављује прекид потраге, јер ниске температуре готово да не дају шансу за преживљавање испод рушевина, док су неки већ прекинули операцију спасавања.

Министарство унутрашњих послова Србије саопштило је данас да ће спасилачки тим Србије остати у Турској докле год буде потребно.

МУП је навео да су Турску већ напустиле спасилачке екипе из Либана, Шпаније, Словачке, Мађарске, Јордана, Словеније, Црне Горе, Хрватске, Швајцарске, Пакистана, као и део италијанског тима.

Такође, тимови из Босне и Херцеговине и Велике Британије се пакују и одлазе током дана, навео је МУП. Повлачење спасилачког тима је данас најавила и Русија.

Спасилачка група "Бели шлемови" објавила је да ће ускоро завршити потрагу за преживелима испод рушевина на северозападу Сирије, а Уједињене нације су упозориле да се ближи крај спасавања преживелих и да је сада потребно обезбедити склоништа и храну жртвама земљотреса.

недеља, 28. април 2024.
21° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво