Читај ми!

Родитељи деце страдале у саобраћају траже хитну измену закона

Након четвртог по реду протестног скупа одржаног у Крагујевцу, код пешачког прелаза где је 7. децембра прошле године страдала девојчица Николина Јанковић, родитељи смртно страдале деце на пешачким прелазима широм Србије удружили су се и договорили да покрену акцију за хитну измену Закона о безбедности саобраћаја на путевима, као и Кривичног законика.

Како наводе у саопштењу, пошто је петицију потписало преко 14.000 грађана Србије, одлучили су да лично упознају председника Скупштине Србије Владимира Орлића, министарку правде Мају Поповић, министарку за бригу о породици Дарију Кисић и министра саобраћаја Горана Весића са горућим проблемима и све већом узнемиреношћу грађана.

"Званично смо затражили пријем код наведених државних функционера у Скупштини Републике Србије и у Влади Републике Србије, како би својим јавним ангажманом за конкретну измену одређених чланова закона, прецизно наведених у захтеву, спасили од сигурне смрти и тешких телесних повреда децу на пешачким прелазима", истичу у саопштењу.

четвртак, 25. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво