Читај ми!

Нивои Ибра, Дрине и Топлице у опадању након јучерашњег максимума, рониоци траже несталог мушкарца

Ванредна ситуација је због поплава проглашена у Лепосавићу, Пријепољу, Сјеници, Новом Пазару, Брусу, Тутину, Куршумлији, Прокупљу и девет месних заједница у Краљеву. Рониоци у реци Рашки трагају за несталим мушкарцем, док је за данас заказана сахрана мушкарца чије је тело јуче пронађено. Нивои река су у опадању, а сада следи процена штете. Надлежне службе су на терену и прате ситуацију.

После обилних падавина протеклих дана, ниво река у угроженим подручјима почео је да опада. Из реке Рашке извучено је тело мушкарца, једног од двојице људи који су упали у бујицу у Новом Пазару. За другим мушкрацем трагају рониоци.

Ванредно је и даље у осам општина и у девет месних заједница у Краљеву. Опадају нивои Ибра и Топлице.

Наиме, врх поплавног таласа на Ибру прошао је ноћас кроз Краљево. Око 21 час достигао је 326 центиметара, али је тренутно у опадању.

Боља је ситуација и у Рашки где је ниво ове реке на нивоу испод 550 центиметара, што је 65 центиметара мање него јуче када је достигао свој максимум.

Горњи ток Топлице од јуче је у значајном опадању, а ниво реке је знатно нижи од границе редовне одбране од поплава.

Највећу штету од поплава у Топличком крају претрпела је пољопривреда. Под водом је више од сто хектара ораница и воћњака, а наредних дана комисије ће утврдити размере причињене штете.

У Општини Брус где је због поплава проглашена ванредна ситуација, јутрос је стабилно. Топличка, Грашевачка и река Расина повукле су се у корита, киша је прешла у снег.

Водостај Дрине је за више од 80 центиметара мањи него јуче, а вода се полако повлачи у своје корито, јавља дописница РТС-а која се овог јутра јавила из Матарушке Бање. Водостај је у граници редовне одбране од поплава и неколико пута је већи од уобичајеног.

субота, 04. мај 2024.
22° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се