Читај ми!

Из реке Рашке извучено тело мушкарца, излио се Ибар, ниво река у Новом Пазару и Сјеници значајно опаo

Ванредна ситуација у Лепосавићу, Пријепољу, Сјеници, Новом Пазару, Брусу, Тутину, Куршумлији и Прокупљу. Из реке Рашке у Новом Пазару извучено тело мушкарца. Ниво река у Новом Пазару и Сјеници значајно је опао. На Пештери пада снег. Река Ибар излила се на територији општине Рашка.

Због обилне кише и изливања река у Пријепољу, Сјеници, Новом Пазару, Брусу, Тутину, Куршумлији и Прокупљу проглашена је ванредна ситуација. 

У Новом Пазару се трага за две особе. Евакуисано је 45 људи.

Припадници МУП и током ноћи трагали су за две особе које су јуче однела набујала река. Ниво река у Новом Пазару и Сјеници значајно је опао. На Пештери пада снег.

Река Ибар излила се на територији општине Рашка. Поплављено је индустријска зона, више прилазних улица а угрожени су и предшколска установа, спортски центри који се налазе надомак реке, као и аутобуска станица.

Поплављене су и велике површине обрадивог земљишта низводно од Рашке. Ниво Ибра подигао се током ноћи. Тренутно пада киша са суснежицом. 

У Куршумлији је најтеже у насељу Микуљана, где је поплављено десетак кућа и водоводни резервоари одакле се Куршумлија снабдева водом. Излила се и река Бјелица у драгачевским селима, као и реке у Чачку и Тутину. На Лиму је подигнут још један насип да заштити Бродарево.

Велике падавине узроковале су пораст нивоа воде на рекама у више средина на Косову и Метохији, а најкритичније је у насељима уз обалу Ибра.

Евакуисано је 120 породица у северном делу Косовске Митровице. На локалним и магистралним путевима на северу појавили су се одрони. 

уторак, 23. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво