Читај ми!

Гаража кошта скоро као гарсоњера, зашто се паркинзи ограђују ланцима и стубићима

Миријево је доживело грађевински бум у последњих неколико година. Међутим, стигли су их проблеми становника центра града. Ко има новца да купи гаражу која кошта скоро као и гарсоњера? Грађани преписују рецепт из центра – паркинге ограђују ланцима и стубићима. Да ли се само нама чини да је објашњење комуналне инспекције због чега не реагује, у најмању руку, нелогично.

Није само у центру града тешко наћи место за паркирање. У Улици Франца Јанкеа у Миријеву, то је такође немогућа мисија, тврде наши гледаоци репортери.

Екипа Београдске хронике села је у ауто, кружила по насељу и мерила колико времена треба да се нађе слободно место. Избројали су: на чак 51 паркинг-место постављени су стубићи, рампе и ланци.

"Колико сам чуо од комшија, они су самоиницијативно заузели места која њима припадају, по 15 места по улазу, што је ван сваке памети. То је јавни паркинг, означено је са ‘П’, то је јавна својина, заједнички паркинг, нико нема право то да заузима, што сам и добио као одговор од Комуналне инспекције", рекао је Ватовић.

Проблем је почео још летос. Поднета је пријава, али комунална инспекција не може да утврди ко је поставио стубиће, јер нико од грађана током инспекцијског увида није хтео да потпише записник. Ни данас станари нису хтели пред камере, кажу – неће свађу са комшијама. А када камера нема…

"Долази до инцидената, до свађа, до ломљаве, гребања аутомобила, ломљења брисача", каже Ватовић.

Миријево тренутно има око 115.000 становника. Сваког дана ничу нове зграде, а гараже, због оваквих проблема, постају прави луксуз. Овде се паркирају и они који нису имали новца за своје паркинг-место у новим зградама.

"Најгоре је у вечерњим часовима. После осам-девет сати све ове улице су пуне. Људи паркирају једни до других, блокирају једни друге, неки чар паркирају и на пролазе за пешаке. Неки се довијају и заузимају зелене површине, па онда настаје потпуни колапс", рекао је Ватовић.

Позвали смо комуналну инспекцију да са нама изађе на терен, али они су нам одговорили писаним путем да ће ови стубићи бити уклоњени на пролеће, када буде изабрана фирма за тај посао.

Тврде да је то једино решење, јер се казна може наплатити само ономе ко својим потписом потврди да је поставио стубић.

субота, 21. септембар 2024.
23° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи