Читај ми!

Пси који су усмртили Радосављевића смештени у Ветерину Београд, испитују се околности напада

Директор Јавног комуналног предузећа "Ветерина Београд" Будимир Грубић каже за РТС да су пси који су изуједали новинара Владана Радосављевића смештени у "Ветерину Београд" и да се испитују околности које су довеле до инцидента. Грубић је рекао да се ради о стафорду, мешанцу стафорда и питбула и трећи пас је крупан мешанац.

Стравична несрећа догодила се јуче на Космају када је чопор паса напао и убио новинара Владана Радосављевића, једног од оснивача Продукцијске групе "Мрежа", а његову супругу тешко повредио.

Директор Јавног комуналног предузећа "Ветерина Београд" Будимир Грубић потврдио је да је реч о власничким псима, а да на то указује јер су сви пси били јасно обележени.

Према његовим речима, какве су околности биле пре него што се несрећа догодила то ће МУП утврдити, чији су припадници одмах изашли на терен.

Очекује да ће се околности које су довеле до напада разјаснити до данас после подне.

Када је реч о раси паса који су изуједали Радосављевића и његову супругу, каже да се ради о стафорду, мешанцу стафорда и питбула и трећи пас је крупан мешанац.

Напоменуо је да су пси били научени да кидишу на људе. 

"Сачекаћемо да видимо под којим околностима се десио инцидент. Ово је седми случај од почетка 2022. године укључујући и овај последњи", напоменуо је Грубић.

Наглашава и да су јасна правила о држању таквих паса.

"Када такви пси излазе на јавне површине неопходан је поводац, као и заштитна корпа. Таквог пса не могу да воде особе млађе од 18 година, а поготово не нејаке особе", истакао је Грубић и потврдио да су сва три пса смештена у "Ветерину Београд".

четвртак, 25. април 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво