Читај ми!

Исклизнула цистерна са евродизелом између Орловата и Фаркаждина

Између Орловата и Фаркаждина дошло је до исклизнућа једне цистерне товарене евродизелом, саопштило је предузеће "Инфраструктуре железнице Србије". Додају и да није било цурења, нити испарења, као и да нема никакве опасности по животе људи и животну средину.

Како се наводи у саопштењу, до исклизнућа је дошло у 19 сати и 20 минута између станица Орловат и Фаркаждин.

"Дошло је до исклизнућа једне вагон цистерне, прве до локомотиве са два обртна постоља, товарене евродизелом", додаје се у саопштењу "Инфраструктуре железнице Србије".

Приликом овог ванредног догађаја, како наводе, није било цурења, нити испарења и нема никакве опасности по животе људи и животну средину.

"Теретна композиција је у свом саставу имала двадесет вагон цистерни, које су у власништву компаније НИС и саобраћала је из Панчева за Нови Сад", истиче се у саопштењу.

На лице места је изашла Заједничка железничка комисија за ислеђење ванредних догађаја "Инфраструктуре железнице Србије" и "Србија Карга", која ће утврдити узрок овог акцидента.

Ово је трећи случај исклизнућа вагона у последих недељу дана у Србији. Вагон са амонијаком преврнуо се на прузи између Пирота и Станичења прошле недеље и том приликом дошло је до цурења тог гаса у атомосферу. Поред тога, вагон са фосфорном киселином у четвртак је исклизнуо на прузи Зајечар–Књажевац, а срећом није дошло до изливања.

субота, 18. мај 2024.
14° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара