Читај ми!

Вучевић честитао Дан примирја припадницима Војске

Потпредседник Владе и министар одбране Милош Вучевић упутио је данас, поводом Дана примирја, честитку припадницима Војске Србије.

Милош Вучевић је у честитки навео да је мало народа у свету са војском попут наше.

"Свим припадницима Војске Србије честитам данашњи празник - Дан примирја у Великом рату, дан када је славна и непобедива српска војска, на бојном пољу витешки, испунила вековни сан о ослобођењу. Чувајмо завете предака и памтимо њихове жртве. Нека наше заставе победе високо вијоре, будимо поносни, јер мало је народа у свету са оваквом војском!", навео је Вучевић у честитки.

Честитку је упутио и новоизабрани председник Републике Српске Милорад Додик и истакао да српски народ треба да буде поносан на своје претке који су извојевали велику победу и исписали славне странице историје.

"Српски народ је увек тежио и борио се за слободу, поносно стајао на страни правде, слободе и антифашизма. Са поносом и посебним пијететом треба да чувамо успомену на све наше жртве, цивиле и ратнике, који су јуначки страдали од 1914. до 1918. године, а њихове храбре подвиге морамо да преносимо будућим генерацијама, као и да су мир и слобода једини прави пут ка бољој будућности", поручио је Додик.

Дан примирја у Првом светском рату обележава се у знак сећања на 11. новембар 1918. године када је у француском граду Компјену потписано примирје, чиме је окончан Први светски рат.

Симбол овог празника је цвет Наталијине рамонде која симболизује пут од пораза до победе и васкрс српске војске и државе 1918. године.

петак, 20. септембар 2024.
27° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи