Читај ми!

Санирана штета од крађа - возови од Београда до Новог Сада поново 200 километара на сат

Железнички саобраћај на брзој прузи Београд-Нови Сад од јутрос у осам сати се обавља по стандардном реду вожње и брзини од 200 километара на сат, пошто су завршени радови на санацији проблема насталих због крађе контактне мреже код Старе Пазове, изјавио је Томислав Момировић, министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре.

На брзој прузи Београд - Нови Сад протеклих дана догодиле су се крађе делова контактне мреже, због чега је саобраћај био отежан, возови су каснили, а безбедност била угрожена.

Томислав Момировић је истакао за Танјуг, да су радници Железнице Србије, претходних 48 сати  неуморно радили како би се омогућило коришћење брзе пруге за брзине од 200 километара на сат.

"Беспризорни лопови су извршили тежак криминални акт, односно дело тешке крађе са угрожавањем безбедности саобраћаја, што је у једном тренутку довело до тога да брзи возови иду 20 километара на час, што нисмо могли да толеришемо", истакао је он.

Додао је да су сви расположиви капацитети укључени у санацију, чиме је постигнуто да се радови на санацији обаве у рекордно кратком року и да се од Београда до Новог Сада поново стиже за 33 минута.

"Нећемо толерисати овакве акте као што је крађа код Старе Пазове. Задовољан сам што полиција озбиљно ради свој посао", рекао је Момировић.

Навео је да је уверен да ће лопови бити брзо ухапшени и процесуирани и да ће одговарати за дела која су починили.

субота, 04. мај 2024.
20° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се