Читај ми!

Центар за социјални рад Вршца: Нисмо ниједној страни поверили старатељство

Центар за социјални рад Вршца саопштио је да није радио поступак поверавања старатељства малолетног детета, нити предлагао модел виђења детета са оцем, јер поступак за развод брака супружници до трагичног догађаја нису ни покренули пред надлежним судом.

Самим тим није било ни могуће доделити старатељство над дететом, нити дати било какво мишљење о моделу виђања, саопштио је данас тај Центар поводом убиства малолетне П. Б. коју је у Вршцу 4. октобра убио отац а затим извршио самоубиство.

У саопштењу издатом у вези са, како се наводи, "нетачним и непровереним информацијама које се објављују у медијима, истиче се да су медијске информације да је отац преузео малолетно дете на основу дозволе Центра за социјални рад Града Вршца, непосредно пре убиства, апсолутно нетачне".

Отац М. Б. није се ни појављивао у нашој установи од дана пријаве за насиље у породици 30. априла ове године, због које су му најпре полиција, а потом и Основни суд у Вршцу изрекли хитне мере забране приласка и исељења из породичне куће, наводи се у саопштењу.

Додаје се да је овим мерама заустављено насиље према супрузи С. Б.

Из Центра истичу и да у вези са поменутим догађајем Покрајински секретаријат за социјалну политику, демографију и равноправност полова спроводи инспекцијски надзор у Центру за социјални рад Вршца, а када надзор буде готов Покрајински секретаријат ће обавестити јавност о његовом исходу.

Отац је у уторак убио двогодишње дете, а затим извршио самоубиство. 

среда, 08. мај 2024.
16° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара