Читај ми!

Амерички блогер због "Заставиног" оружја дошао у Србију

Пушке и пиштољи крагујевачких оружара познате су широм света. "Заставине" пушке нарочито су омиљене код љубитеља спортског и ловачког наоружања у Сједињеним Државама. Користе различите калибре. Познати амерички блогер који се бави оружјем, због "Заставиног" оружја дошао је да упозна Србију.

Џејмс Ривс је свој адвокатски посао свео ма минимум, како би што више времена провео на стрелишту и гађао из различитог оружја. Снима влогове и пише блогове, а његов Јутјуб канал прати око 1.300.000 љубитеља оружја.

 

"Кад сам био дете, ништа нисам знао о 'Застави'. Сазнао сам кад сам постао старији и кад сам могао да купим своје ватрено оружје. Један од првих калашњикова које сам купио био је 'Заставин' – и допао ми се. То је добро направљена пушка. То ми је помогло да научим више о Србији. Многи Американци и данас мисле да је Србија Југославија. Озбиљно. Долазак српских пушака помогао је да америчко тржиште сазна за Србију и више се заинтересује за ту земљу", рекао је Ривс.

На сајму наоружања у Лас Вегасу, Ривс је "Заставину" пушку М-77 оценио као најбољу на сајму. Снимио је и детаљан видео о њој.

"М-77 сам видео на сајму оружја пре годину-две. Сматрам да је то била једна од најбољих пушака на сајму. АК калибра 308 се у Америци тешко набавља. Кад пуцате из 'Заставиног' оружја, заиста осећате да је то квалитетан производ. Види се да је уложен велики труд да оружје добро функционише, да буде квалитетно конструисано", наводи Ривс.

"Заставино" оружје у САД долази преко приватне компаније "Застава армс Ју-Ес-Еј" која има екслузивни уговор са фабриком из Крагујевца. Прошле године су потписали шестогодишњи уговор вредан 235 милиона долара. Кажу да ће то обезбедити да фабрика може да рачуна на упослење пуних капацитета у том периоду и надају се да ће успети да прошири производњу.

"Господин Џејмс Ривс је посетио наш први shot show 2019. године. То је човек који се сматра једним од најпопуларнијих промотера оружја у САД. Његов канал на Јутјубу има 1.300.000 пратилаца, то је фирма коју не можете да купите. Не можете да платите позитивне рецензије. Они једноставно купе ваш производ и изврше тестирање и објаве га на својим друштвеним мрежама. Поносни смо што је он овде у Србији први пут и надамо се да ће понети добре утиске", истиче директор фирме "Застава армс Ју-Ес-Еј" Ранко Ристић.

"Заставине" пушке у Сједињеним Државама су занимљиве због система пуцања на принципу калашњикова. Ристић додаје да је више од 2.000 пушака М-77 већ продато.

петак, 20. септембар 2024.
16° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи