Читај ми!

Протест у организацији "Женске солидарности" испред редакције "Информера"

На позив "Женске солидарности" испред редакције "Информера" на Теразијама одржан је још један протест на коме су се окупиле углавном жене.

Учесници су носили транспаренте "Ниједна више", "Жена је родила све нас, жена ће родити и револуцију", "Женска траума није извор прихода", "Желимо ти женску револицију" и "Женски свет је могућ".

На паролама је писало и "На насиље се не кликће, насиље се спречава", "Силовање није мегаексклузива", као и "Ништа ми не можеш на силу".

Окупљени су повицима и звиждањем изразили протест због интервјуа Информера с вишеструким силоватељем, али и захтевали да насиље над женама престане, као и да медији поштују новинарски кодекс како не би додатно трауматизовали жртве, а да институције раде свој посао.

Уклањање интервјуа Информера с вишеструким силоватељем са свих портала ради заштите жена од ретрауматизације и заштите њиховог достојанства, први је захтев учесника протеста.

Тражили су и да се укине јавно финансирање свих медија који неетички извештавају и продају, како кажу, "наш страх".

Захтевали су и да у случају хапшења вишеструког силоватеља институције поступају одговорно и да уведу хитан надзор.

Поред тога, тражили су и регистар који ће обезбедити праћење силоватеља и насилника и обезбедити њихов адекватан надзор.

Полиција је обезбеђивала пролаз у којем се налази редакција Информера.

Протест испред редакције Информера одржан је и у среду због интервјуа са осуђеним серијским силоватељем који је објавио тај таблоид.

Вишеструки силоватељ И. М. приведен је јуче и одређено му је задржавање због кривичног дела угрожавање сигурности након што је против њега достављена кривична пријава од стране дневних новина Информер.

Како је навело Тужилаштво, из навода пријаве кривично дело извршено је дана 27. септембра на штету новинарки које су водиле интервју са пријављеним, а у вези разговора са њим, односно давања изјава за време снимања.

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво