Читај ми!

Председница Општине Грачаница: Нетачно је да мењамо 17 хектара за 18 ари земљишта

Председница Општине Грачаница Љиљана Шубарић изјавила је да су нетачна и произвољна тумачења да је та општина извршила замену 17 хектара општинског за 18 ари приватног земљишта, истичући да је површним и нетачним тумачењима дошло до узнемирења јавности, а истина остала у другом плану.

У саопштењу за јавност Љиљана Шубарић је навела да је одлуком Скупштине Општине Грачаница од 28. септембра, Општина добила 18 ари земљишта у категорији путне инфраструктуре, на ком постоји важан стратешки локални пут у оквиру стамбене зоне.

"Као компензација је власнику тог инфраструктурног земљишта понуђен пропорционални део опшинског земљишта на ободу Грачанице, а никако 17 хектара како се то у медијима погрешно наводи. Тек када надлежне институције – Министарство локалне самоуправе, Министарство пољопривреде, а након свих Министарство финансија – изврше процену вредности оба земљишта, утврдиће се који део од 17 хектара на ободу Грачанице ће бити размењен, а процене стручних служби су да то неће бити више од једне шестине поменуте парцеле, камењара", појаснила је Шубарићева.

Такође, навела је даље, поменуто земљиште до Грачаничког језера и категорише се као земљиште треће категорије, у реалности представља камењар без струје, воде или било какве пратеће инфраструктуре и на њему није могућа никаква градња насеља или других објеката којима би се мењала етничка структура Грачанице или околних насеља како појединци злонамерно тврде.

"Да на овом делу земљишта није могућа никаква градња сведочи и важећи Општински развојни план 2014–2029, на поменутој Општинској парцели није планиран никакав вид градње", навела је председница Општине Грачаница.

"Дакле, да будем сасвим јасна, Општина добија 18 ари употребљивог и стратешки важног инфраструктурног земљишта које се користи за пут, за део неупотребљивог земљишта, камењара од око три хектара на ком није могућа никаква градња", прецизирала је Шубарићева.

Оцењује да "из овога јасно произлази да ни на који начин није угрожен јавни интерес грађана Грачанице, већ напротив, он је сачуван добијањем стратешки важног инфраструктурног земљишта, пута у стамбеној зони".

Закључује да, "нажалост, они којима је политика испред интереса грађана, тако нешто нити желе нити могу да виде и разумеју, а оптужујући друге, полазе од себе и свих злоупотреба које су сами починили".

"Општина Грачаница наставиће да се бори и заступа једино интересе српског народа и од такве политике никада нећемо одустати", истакла је Љиљана Шубарић.

петак, 03. мај 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво