Читај ми!

Због листерије повлаче се одређене серије барених кобасица "Wudy"

Управа за ветерину Србије спроводи хитну контролу и забрањује даљу дистрибуцију барене кобасице бренда "Wudy" увезене из Италије, која је контаминирана бактеријом листеријом. Огласио се и увозник и дистрибутер бренда "Wudy" који је саопштио да је дат налог да се моментално повуку производи са спорним лотовима из малопродаје.

Управа је обавестила на свом сајту да је за тај производ од система за брзо обавштавање Европске уније добијена информација о контаминираности. 

Наводе да бактерија може изазвати тровања храном, нарочито код осетљивих категорија популације.

"По тренутним информацијама у Србију је увезена количина у паковањима од један килограм, 250 грама, 240 грама и 150 грама", наводи Управа.

Истиче се да спроводе хитну контролу увезених пошиљки, чија ће даља дистрибуција бити забрањена, а производ који је доспео на тржите биће одмах повучен и нешкодљиво уништен.

Увозник: Издат налог да се моментално повуку производи са спорним лотовима

Огласио се и "Силбо д. о. о.", као увозник и дистрибутер бренда "Wudy", који саопштава да је предузео кораке након што је примио информацију од добављача АИА да у једној од њихових фабрика утврђено постојање квалитативног проблема на делу производа који припадају бренду "Wudy" и дао налог да се моментално повуку производи са спорним лотовима из малопродаје.

"Скрећемо пажњу да су остали производи бренда 'Wudy', остали рокови и лотови потпуно безбедни за употребу", додаје се у саопштењу.

"'Силбо д. о. о.', као одговорна компанија којој је приоритет безбедност производа и здравље потрошача, убудуће ће искључиво набављати робу бренда 'Wudy' из фабрика које немају овај проблем", закључује се у саопштењу.

субота, 04. мај 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво