Теретни возови први пут на брзој прузи Београд-Нови Сад

"Инфраструктура железнице Србије" је на брзој прузи између Београда и Новог Сада организовала синоћ саобраћај укупно седам теретних возова, од којих из Београда у правцу севера пет, а из Новог Сада ка главном граду два.

То је први пут од како је брза пруга између Београда и Новог Сада изграђена и пуштена у рад, да је  организован саобраћај и теретних возова, саопштила је "Инфраструктура железнице Србије".

Теретни возови ће саобраћати сваке ноћи од 23.00 до 5.00 сати ујутру, на деоницама магистралне брзе пруге Стара Пазова - Нови Сад - Нови Сад Ранжирна и Инђија - Нови Сад - Нови Сад Ранжирна.

Имајући у виду да је прва српска брза пруга Београд - Нови Сад инфраструктури објекат од посебног значаја, са најсавременијом опремом и велике вредности, сви превозници у теретном железничком саобраћају упознати су са својим обавезама и одговорностима, појачан је надзор са циљем повећања безбедности транспорта, а обавезан је и додатни технички преглед возних средстава и локомотива.

Наводи се и да су дефинисани и посебни услови и утврђена додатна процедура организовања теретног железничког саобраћаја на брзој прузи, а све са циљем да се целокупан транспорт возова обавља редовно, несметано и безбедно на највишем нивоу.

Према досадашњим најавама, сваке ноћи ће брзом пругом између Београда и Новог Сада саобраћати између пет и десет теретних железничких композиција.

недеља, 05. мај 2024.
14° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се