Читај ми!

Обележен Дан српског јединства, слободе и националне заставе

Свечаном манифестацијом у Бијељини, Србија и Република Српска обележиле су заједнички празник – Дан српског јединства, слободе и националне заставе. Овај историјски тренутак захтева да се ујединимо под нашом тробојком, поручио је председник Србије Александар Вучић и додао да овим даном не обележавамо само три наша симбола него и саму суштину постојања. Патријарх српски Порфирије рекао је да народ који нема духовног јединства и здравља личи на шупаљ орах. Српски члан Председништва БиХ Милорад Додик нагласио је да је сигуран да ће будуће деценије бити деценије нашег јединства и уједињења. Председница Републике Српске Жељка Цвијановић истакла је да показујемо опредељеност да идемо крупним корацима у будућност.

Петнаести септембар изабран је за обележавање Дана српског јединства, слободе и националне заставе, јер је тог дана 1918. године пробијен Солунски фронт.

Овај празник први пут је био свечано прослављен прошле године, на Савском тргу, код споменика Стефану Немањи у Београду.

На данашњи празник почели су радови на изградњи деонице ауто-пута од Бијељине до Раче у месту Велика Обарска, недалеко од Бијељине. Српски члан Председништва БиХ Милорад Додик предложио је да се та деоница ауто-пута зове "Ауто-пут српског јединства".

Бројни званичници упутили су честитке поводом Дана српског јединства, слободе и националне заставе.

субота, 20. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво