Читај ми!

Честитке поводом Дана српског јединства, слободе и националне заставе

Поводом Дана српског јединства, слободе и националне заставе стижу бројне честитке. Истакнуте заставе на згради Владе Србије, Председништва, згради Владе Војводине...

Председница Владе Ана Брнабић честитала је Дан српског јединства, слободе и националне заставе.

"Данас Србија обележава Дан српског јединства, слободе и националне заставе, у знак сећања на пробој Солунског фронта. Поносни смо на своје претке и историју, поносни на своју заставу која за нас није само комад обојене тканине, већ тробојна нит која у нераскидиву заједницу везује наше суграђане из прошлости, садашњости и будућности. Под њом је установљена суверена Србија, и најсветије слободе њених грађана", навела је премијерка Брнабић.

Свим Србима, где год да живе и свима који Србију доживљавају као своју отаџбину, честитам Дан српског јединства, слободе и националне заставе, поручио је министар унутрашњих послова Александар Вулин.

Срби морају да буду јединствен политички народ и обележавање заједничких празника је начин да покажемо снагу и јединство свима који у нашем нејединству траже начин да нас умање и раздвоје, наводи се у писаној изјави Вулина.

Дан српског јединства, слободе и националне заставе честитао је и министар одбране Небојша Стефановић и подсетио да су нам наши преци оставили у завештање слободну Србију, али и своје искуство да уједињени можемо све.

"И зато не дајте да вам деца забораве солунске ратнике који су животе узидали у слободу Србије. Не дајте да забораве да су рођена у отаџбини једног Живојина Мишића, Степе Степановића, Петра Бојовића и других ратника, чијој величини и умећу је поштовање указивао и данас указује цео свет. Али не дајте ни да заборавимо да су нам у наслеђе оставили своје искуство да уједињени можемо све. У њихову част обележимо данас уједињени Дан српског јединства, слободе и националне заставе", навео је министар одбране.

Поводом обележавања Дана српског јединства, слободе и националне заставе на згради Покрајинске владе истакнуте су застава Републике Србије и традиционална застава српске Војводине.

Тим поводом, председник Покрајинске владе Игор Мировић честитао је празник свим грађанима Републике Србије и Републике Српске истаквши да је одговорност и обавеза волети и градити земљу коју су нам преци оставили, земљу слободе и равноправности.

Честитку је упутио и престолонаследник Александар у којој је, између осталог, навео да данашњи дан носи у себи велику симболику - празник који нас подсећа на значај поштовања нашег, уз грб и химну, најбитнијег националног симбола, као и немерљиву важност очувања јединства и слободе, као два узвишена идеала нашег народа, обележава се баш на дан пробоја Солунског фронта. 

уторак, 23. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво