Читај ми!

Најскупљи квадрат стана продат за 9.545 евра у "Београду на води"

У Србији је у првом полугодишту ове године најскупљи квадрат стамбеног простора у новоградњи продат на локацији "Београд на води" по цени од 9.545 евра за стан од 97 квадратних метара, саопштио је Републички геодетски завод.

Када је реч о староградњи, највиша цена по квадрату је 4.902 евра плаћена за стан на београдској општини Стари Град, од 66 квадратних метара.

Стан за који је у првом полугодишту издвојено највише новца, 1.530.000 евра, је у новоградњи,  има 349 метара квадратних и налази се на општини Савски Венац.

Најскупља кућа продата је на Савском Венцу за 2.9 милиона евра, наводи Републички геодетски завод.

У Старом граду је прометован најскупљи пословни простор по цени од 12.240 евра за 29 квадратних метара, док је највиша уговорна цена пословног простора од 10.2 милиона евра остварена је на Палилули.

За 48.000 евра продато је гаражно место на Копаонику, као и на локацији "Београд на води".

У првом полугодишту ове године је у општини Чока највише пара дато, 2.360.000 евра за пољопривредно земљиште од 163 хектара. 

РГЗ наводи да је укупан обим новчаних средстава на тржишту непокретности у Србији у првих шест месеци износио 3,6 милијарди евра, што представља повећање од 25 процената у односу на исти период  лане.

Највише новца прометовано је на тржишту непокретности Београда, укупно 1,9 милијарди евра.

За станове, који су се највише и куповали, потрошено је 1,978 милијарди евра, што чини 56 процената свих трансакција.

На основу прикупљених података из купопродајних уговора, 12 одсто свих непокретности у том периоду је плаћено из кредитних средстава, што је за четири процента мање него у истом периоду прошле године.

Такође, кредитом је плаћено 28 одсто станова, што је за осам процената мање у поређењу са првим полугодиштем 2021. године, наводи РГЗ.

недеља, 05. мај 2024.
18° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се