Читај ми!

Вежба Војске и МУП-а на Пасуљанским ливадама

Председник Александар Вучић присуствовао је Здруженој тактичкој вежби са бојевим гађањем "Северац 2022" снага Војске Србије и Министарства унутрашњих послова, на полигону "Пасуљанске ливаде”.

Председник Србије оценио је да је заједничка вежба ВС и МУП-а "Северац 2022" на полигону "Пасуљанске ливаде", којој је присуствовао, показала изванредну координацију, припремљеност и обученост наших снага безбедности.

"Са нашим војницима и припадницима јединице Жандармерије на заједничкој вежби ‘Северац 2022’. Изванредна координација, припремљеност и обученост наших снага безбедности. Честитам и велико хвала за труд, храброст и љубав према отаџбини. Живела Србија!", објавио је председник на инстаграм налогу buducnostsrbijeav.

Вежби су присуствовали и потпредседник Владе и министар одбране Небојша Стефановић, министар унутрашњих послова Александар Вулин и начелник Генералштаба Војске Србије генерал Милан Мојсиловић.

Здружена тактичка вежба снага Војске Србије и МУП-а представља завршни део интензивних вежбовних активности које су, у складу са сценаријом, изведене током ове недеље на Пасуљанским ливадама.

Реч је о планским активностима које се реализују ради унапређења оспособљености команди и дела јединица Војске Србије и МУП-а за решавање тактичких и ватрених задатака током припреме и извођења операција и за организовање садејства и сарадње.

На вежби је приказано дејство ојачане тактичке групе у извођењу операција, као и садејство и сарадња различитих састава Копнене војске, Ратног ваздухопловства и противваздухопловне одбране и специјалних снага Војске Србије и полиције ангажованих на истом задатку, док су били ангажовани хеликоптери Ми-35, Ми-17 и Х-145, артиљеријско-ракетни систем ПВО "Панцир С1", борбена оклопна возила "лазар 3" и "милош", затим тенкови М-84, борбена возила пешадије М-80А, оклопно-извиђачки аутомобили БРДМ-2МС, војнополицијска борбена возила ВПБ М86.

Борбене могућности представили су и самоходне хаубице 155мм "нора Б-52" и 122мм "гвоздика", артиљеријско ракетни системи "ПАСАРС", као и беспилотне летелице.

петак, 26. април 2024.
18° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво