Читај ми!

Пријаве за привредни преступ за несрећу у руднику "Соко"

Против 14 особа које сматра одговорним за несрећу у руднику "Соко", ресорно минстарство поред кривичне пријаве Вишем јавном тужилаштву у Нишу, поднело је и Основном јавном тужилаштву у Алексинцу две пријаве за привредни преступ против ЈП ПЕУ "Ресавица" и одговорних лица у овом предузећу, као и против привредног друштва за производњу, инжењеринг, пројектовање и маркетинг "Teragold & CO" DOO Beograd и одговорног лица у овој компанији.

У несрећи у руднику "Соко" осам рудара је погинуло, а њих 20 је повређено.

Како се наводи у саопштењу, поступајућа инспекторка Министарства рударства и енергетике поднела је пријаву за привредни преступ против ЈП ПЕУ "Ресавица" због тога што су изводили рударске радове на експлоатацији угља без прибављеног решења о одобрењу које издаје Министарство.

Пријаву је поднела и против београдске компаније "Teragold & CO" DOO због тога што је сачињен коначни извештај о извршеној техничкој контроли рударског пројекта који није изражен у складу са претходно одобреном документацијом која је прописана законом, додаје се у саопштењу.

Основном јавном тужилаштву у Алексинцу предат је и записник инспекторке, бројни докази, као и друга документација којом ресорно министарство располаже у вези са решењима о одобрењу за извођење рударских радова.

Након завршене истраге, Основно јавно тужилаштво у Алексинцу објавило је 27. јула да нема основа за покретање кривичног поступка поводом смрти осам рудара из рудника "Соко".

субота, 04. мај 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво