Читај ми!

Престале рестрикције струје на Косову и Метохији

Од 14 часова на Косову и Метохији престале су рестрикције струје потрошачима и враћено је редовно снабдевање електричном енергијом захваљујући сарадњи Приштине и Тиране, односно Косовске енергетске корпорације (КЕК) и Албанске електроенергетске корпорације (КЕШ).

Министарство привреде у Приштини, које је потврдило престанак рестрикција, апелује на све грађане и привреду да предузму мере штедње и буду што опрезнији у коришћењу електричне енергије.

"Сарадњу са Албанијом пратиће и друге мере за решавање енергетске кризе и ванредног стања у којем се налазимо", навели су из министарства.

На Косову и Метохији су јутрос у осам часова почеле свакодневне реструкције струје, а Компанија за дистрибуцију електричне енергије (КЕДС) саопштила је да струје неће бити два сата на сваких шест.

Како наводе из те компаније, потрошачи ће бити снабдевани искључиво струјом из домаће производње, пошто КЕДС више нема финансијских средстава да купује струју.

КЕДС указује да је до овакве ситуације дошло због енормних цена струје на међународним тржиштима и непокривености трошкова система.

Из компаније су окривили владу, јер им није није уплатила ни "цента од субвенција у износу од 100 милиона евра".

четвртак, 25. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво