Читај ми!

Пољопривредници и данас на улицама, настављен протест

Пољопривредници и данас блокадом саобраћајница настављају протест јер, како кажу, договор са Владом није постигнут.

У Новом Саду и данас протест ратара, а суботички пољопривредници четврти дан организују протестно окупљање у центру града.

Након ноћи проведене у близини Градске куће, организована је протестна вожња трактора кроз Суботицу, након чега су поново паркирали механизацију у Штросмајеровој улици.

Наводе да и даље подржавају војвођанске ратаре у захтевима према Влади Србије.

На локалном нивоу траже проглашење суше за елементарну непогоду и укидање обавезе за плаћање одводњавања.

И пољопривредници из четири села у околини Крагујевца: Десимировца, Церовца, Лужнице и Јарушице блокирали су са двадесет трактора пут испред скупштине града у центру.

Очекују да им се придруже и колеге из Баточине и Раче, мада Рачани кажу да за сада остају при томе да буду на блокадама у својој општини Рачи.

Тридесетак трактора учествовало је у протестној вожњи по панчевачком насељу Котеж. Присутни су били пољопривредници из околних села Баваниште, Омољица и Банатски Брестовац. За сутра je планирано масовније окупљање.

У 18.30 часова суботички пољопривредници тракторима су блокирали центар тог града.
Кажу да ће саобраћајница бити блокирана до 21 сат и да се пропуштају возила полиције, хитне помоћи, ватрогасаца, труднице и особе са инвалидитетом.

Наводе да и даље подржавају војвођанске ратаре у захтевима према Влади Србије.

На локалном нивоу траже проглашење суше за елементарну непогоду и укидање обавезе плаћање надокнаде за одводњавање.

Иницијатор протестног окупљања суботичких пољопривредника Мирослав Матковић рекао је за РТС да је план да остану у центру града до уторка, до завршетка програма прославе жетелачких свечаности у Суботици.

Суботички паори у протестном окупљању у центру Суботице су четврти дан, а данас су имали у два наврата протестне вожње тракторима кроз град. 

И јуче су пољопривредници у Новом Саду, Суботици и Рачи протестовали незадовољни понудом коју су добили од представника власти.

Њима је понуђена откупна цена за сунцокрет од 535 евра, а они траже 700 евра по тони.

Премијерка Ана Брнабић поручила је да су спремни да заједно са уљарима преговарају да цена откупа буде 535 евра плус ПДВ, али да држава не може да гарантује цену. Наводи и да могу да разговарају о ограничавању трговачке марже.

Поводом протеста пољопривредника председник Александар Вучић је рекао да очекује да ће се он завршити договором, али и да ће из државне касе да оде 30 милиона само за ово што им је обећано.

уторак, 14. мај 2024.
16° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара