Читај ми!

Протест пољопривредника – тракторима блокирали зграду Општине Рача, завршен састанак са премијерком

Незадовољни пољопривредници, који су претходних дана протестовали широм Србије, блокирали су тракторима јутрос зграду Општине Рача, јавља репортер РТС-а. Завршен је састанак са премијерком Аном Брнабић.

Пољопривредници, који су претходних дана протестовали широм Србије, састали су се са премијерком Аном Брнабић.

Неће бити обраћања премијерке, али се очекује да се ратари после састанка обрате испред зграде Владе.

У исто време, ратари са територије Општине Рача код Крагујевца блокирали су са десетак трактора Карађорђеву улицу испред зграде општине у знак подршке колегама које протестују у Новом Саду.

Поручили су да неће одустати од блокаде зграде општине док им из Београда или Новог Сада колеге не јаве да је постигнут договор са премијерком.

Пољопривредник из Раче Милан Милошевић изјавио је да су пољопривредници дошли да изразе незадовољство аграрном политиком државе.

"Чекамо исход преговора у Влади Србије. Уколико буду уважили наше захтеве, ићи ће свако да ради свој посао. Више бих волео да сам на њиви, него што сам приморан да будем овде. Планирамо да овде проведемо ноћ, јер не одсутајемо, ако треба, бићемо пет дана овде до испуњења наших захтева", рекао је Милошевић.

Навео је да су захтеви пољопривредника из Раче идентични онима које су изнеле њихове колеге у Новом Саду, да цена сунцокрета буде 700 евра по тони плус ПДВ, да пољопривредницима "плави" дизел буде доступан на свим пумпама, да држава контролише цену минералних ђубрива, субвенције од 300 евра по хектару и потпуну промену аграрне политике државе.

Незадовољни ратари протестовали су претходних дана широм Србије, а јуче су блокирали центар Новог Сада.

Захтевају, између осталог, да цена сунцокрета не буде мања од 700 евра по тони, да гориво буде 170 динара на свим пумпама и да се се сипа три пута дневно, уз картице.

Са њима је у уторак разговарао министар Бранислав Недимовић и обећао је да ће захтеве решити у року од 48 сати. Међутим, они захтевају да писменим путем добију гаранције од председника Републике.

Ратари су јуче одустали од претходно најављене радикализације блокада.

петак, 26. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво