Читај ми!

Тунел Бели поток најсложенији део обилазнице око Београда, шта је екипа РТС-а затекла на терену

Екипа РТС-а обишла је радове на обилазници око Београда. Упркос врућинама, ради се пуном паром - готово 400 радника је ових дана на терену.

На деоници обилазнице од Тунела Стражевица до Бубањ потока ових дана ради близу 400 радника. На градилиштима је око 40 одсто странаца - највише Кинеза, затим Индуса и Турака.

"Наших радника је тренутно двојица и имамо 18 Индуса, сви су углавном обучени у дугачко, а ми гледамо што краће да се обучемо, да бисмо издржали, они подносе то доста добро. Сваких пола сата правимо паузу од 10 минута, попијемо мало хладне воде. Сналазимо се издржавамо добро", каже радник на обилазници Бранислав Стан.

Од 9,6 километра колико износи дужина ове деонице већ је асфалтирао око 70 одсто, али је преостало да се заврши још неколико најсложенијих делова као што је петља у Бубањ потоку.

"Тренутно радимо на пешачким стазама, као и на главној траси ауто-пута који ће се спојити са постојећим ауто-путем Е-75, у смеру ка Нишу. Такође, завршавамо мост 31 и 32, после тога почиње сектор Ц који се простире од Бубањ потока до Панчева", наводи представник извођача Лука Павловић.

Најкритичнија тачка је Тунел Бели поток који ће бити дуг 360 метара који не само да се налази на средини деонице, тако да ће она моћи да буде пуштена у саобраћај тек по завршетку тунела, већ тунел мора да се ради фазно.

"Започето је са трећем фазом изградње тунела, која подразумева последњих 200 метара отвореног ископа уз помоћ дијафрагми", каже Јовица Радић, такође представник извођача.

Истиче да раде сваки дан од 7 до поноћи и да је процена да би са грубим грађевинским радовима требало да се заврши крајем јануара или почетком фебруара, а после тога следи фаза опремања.

У оквиру ове деонице ради се и три километра канализационог колектора који ће прихватити отпадне воде из Белог потока и насеља Раковица село.

недеља, 22. септембар 2024.
13° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи