Читај ми!

Катастар од данас ради пуним капацитетом, како заказати термин

Од данас све службе за катастар непокретности у Србији поново раде у пуном капацитету. Катастру се приступа са заказаним термином, а то се може учиинити на више начина.

Пре скоро месец дана Републички геодетски завод био је мета сајбер-напада из иностранства, а РГЗ је сада на сајту објавио да је обављена потпуна безбедносна провера целокупног ИТ система.

Тај систем обухвата више од 3.500 рачунара, 450 сервера и три петабајта података.

Слађана Црњаковић, начелница Катастра Савски венац који се од данас налази на новој адреси у Кнеза Милоша 82, наводи да се катастру може приступити са заказаним термином.

Један од начина да се добије термин је позивом на број 011/63-55-600, на који ће се јавити оператер и заказати термин у одговарајућок служби. Други начин је да се грађани обрате једној од 2.000 адвокатских канцеларија, у којима ће заказати термин путем е-шалтера.

У случају да неко дође без заказаног термина, на шалтеру ће неко од запослених да закаже термин, или да да потребну информацију, истиче Слађана Црњаковић.

Подсећа да РГЗ има 28 дигиталних сервиса намењених грађанима и 23 дигитална сервиса намењена државним органима, као и дигиталну платформу Гео Србија.

"Грађани могу да се информишу о било чему управо преко ових сервиса", напомиње начелница Катастра Савски венац.

Додаје да је несразмерно већи број предмета у обради у односу на број запослених и апеловала грађане на стрпљење. 

Подсећа да је РГЗ формална институција и да је за сва питања важно да се обрати писмено, преко мејла или неког дигиталног сервиса.

петак, 20. септембар 2024.
19° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи