Читај ми!

"Фијат" дао налог банкама за исплату отпремнина

"Фијат" је данас, према ранијем договору, пустио налог банкама за уплату отпремнина радницима.

Као што је договорено на састанку са председником Александром Вучићем у суботу, "Фијат" је данас пустио налог банкама за уплату отпремнина радницима од 790 евра по години радног стажа у "Фијату" и 500 евра по години стажа за рад у компанији "Фијат пластика".

Како је рекла премијерка Србије, реч је о 492 запослена.

У документу који је објавио "Стелантис", наводи се да ће послодавац започети исплату отпремнина на основу Програма решавања вишка запослених који је усвојен и објављен 21. јуна ове године.

Послодавац ће отпочети са исплатом отпремнина и то, пише у документу, 790 евра за сваку пуну годину радног стажа код послодавца и његових повезаних лица и уколико је запослени остварио године стажа у Групи "Застава Возила", "Застава Аутомобили", "Застава Резервни Делови" и "Застава Ауто".

Отпремнина од 500 евра за сваку пуну годину радног стажа предвиђена је за запослене у "Застави". Послодавац ће данас дати инструкције пословним банкама за плаћање отпремнина запосленима, наводи се у документу.

Како наводи "Стелантис", отпремнине у динарској противвредности радницима ће бити обрачунате по средњем курсу Народне банке Србије.

Отпремнине још нису легле на рачуне радника.

петак, 26. април 2024.
18° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво