Читај ми!

Део путника из Рима враћа се аутобусом за Србију, решење и за лекаре у Франкфурту

Уместо авионом "Визера", 77 путника, који су остали заглављени на лету из Рима, кренуло је аутобусом за Београд о трошку Републике Србије. Осталима је понуђено да купе карте преко других авио-компнија и врате се о свом трошку. Лекарима заглављеним у Франкфурту понуђена два решења.

Путницима из Србије који су синоћ остали заглављени на аеродромима у Риму и Франкфурту, пошто су им отказани летови за Београд, понуђено је решење за повратак.

За оне који су остали у Риму, уз помоћ наше амбасаде, државе Србије и аеродрома "Чампино", обезбеђен је смештај за две ноћи.

Део путника, њих 77, кренуло је нешто пре 17 часова аутобусом за Београд о трошку државе Србије. Осталима је понуђено да купе карте преко других авио-компанија и врате се о свом трошку.

Претходно је путница Милица Маћашев за РТС потврдила да су они данас смештени у хотел. Било их је, како је навела, око 150, међу којима су и бебе и деца.

Компанијом "Визер" којом је требало да лете су, како истиче, незадовољни.

"Од 'Визера' свакако ништа и даље нема, као нека повратна информација - било које врсте. Сви смо спремни да урадимо тужбу, да ли ћемо заједно, да ли ће свако посебно - не знамо. И да покушамо да рефундирамо новац за овај стрес и за ово овде што смо доживели", рекла је Милици Маћашев.

Од компаније су, како РТС сазнаје, добили понуду за једно ноћење у хотелу, али не и промену карте за нови полазак за Београд.

Два решења за лекаре у Франкфурту

Што се тиче лекара који се још налазе на аеродрому у Франкфурту – понуђено је решење да се сутра њих четрдесетак врати летом у 12 часова, а да се око 60 путника превезе авионом до Сарајева или Загреба, а одатле аутобусом до Београда.

"Део путника ће се већ данас вратити летовима преко аеродрома у Загребу, Темишвару и Нирнебергу, док ће већи део групе бити враћен у Београд сутрашњим летом у 11.30. То је лет 'Луфтханзе' директно за Београд", каже генерални конзул у Франкфурту Бранко Радовановић.

Дипломатски представници Србије у Немачкој су све време са нашим грађанима и покушавају да пронађу смештај за наше путнике који су прошлу ноћ провели на аеродрому.

Како је за РТС рекао гинеколог Драган Стајић, компанија "Луфтханза" није им понудила смештај, нити су могли да узму ствари.

"Сад смо већ преко 24 часа, буквално само стојимо, и трчимо од шалтера до шалтера, покушавамо да нађемо неко решење. Нису заинтересовани за решење тог проблема, чак се и чуде што смо путовали кад знамо да имају проблеме на аеродрому", каже за РТС др Драган Стајић.

Летови су у Европи јуче отказивани и због невремена, али и због коронавируса и штрајка запослених у авио-компанијама.

Наиме, нови талас инфекција коронавирусом захватио је аустријску националну авио-компанију АУА, која је, само у суботу, морала да откаже 52 од 360 планираних летова.

И данас су отказани бројни летови, између осталих и послеподневни лет из Беча за Београд, а "Ер Србија" је саопштила да је, због недостатка људства на аеродрому Хитро, отказан лет за Лондон.

четвртак, 25. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво