Читај ми!

Брнабић: Радници Фијата протестом прекршили договор

Премијерка Ана Брнабић каже да Влада стоји на становишту да се преговори са представницима радника "Фијата" настављају, а да су они који су данас позвали на протест прекршили договор.

Ана Брнабић, у изјави новинарима на Преспа форуму на Охриду, каже да је Влада испунила све што је рекла.

"Што се тиче 'Фијата', Влада стоји на становишту да се преговори настављају. Влада је испунила све што рекла. Нажалост, они који су данас позвали на протест су поново прекршили договор. Договор је јасан са њима у Крагујевцу и то знате сви, јер смо имали конференцију за новинаре након договора", навела је Брнабићева.

Истиче да је јасно рекла и да су представници синдиката и радника поновили да неће излазити са коначним ставом о отпремнини или о томе шта ће бити понуђено оним радницима који остану без посла или су технолошки вишак или остану без посла, јер не желе у иностранство, све док траје процес пријављивања.

"Да ћемо изаћи тек када се заврши процес пријаве радника за иностранство. Тај процес се завршава 20. јуна. Дакле, ми смо у Крагујевцу договорили да ћемо након тога да причамо о отпремнинама. Они су рекли не, ми то желимо да знамо данас, ако не знамо данас идемо у протест и тиме прекршили договор", поручује Брнабићева.

Радници "Фијата" протестују испред крагујевачке Скупштине града.

петак, 26. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво