Читај ми!

О „Аиди“ на РТС-у не одлучују ни Жбанићева ни Вучић

Тврдњу Јасмиле Жбанић да јој је „на РТС-у речено да се о приказивању филма Quo vadis, Aida морају консултовати са Вучићем“ сматраћемо дезинформацијом док не каже ко јој је на РТС-у то рекао.

Јасмила Жбанић наставља да притиска РТС да емитује њен филм „Кво вадис, Аида“.

Прво је користила премијеру да поручује свима и свакоме да „Аида“ мора да буде на РТС-у, користећи за ту кампању и део медија у Србији.

Одмах после премијере и неколицина амбасадора је питала генералног директора да ли ће РТС емитовати „Аиду“, што се у свим земљама сматра недопустивим мешањем у уређивачку политику јавног медијског сервиса.

Сада Јасмила Жбанић каже како јој је „на РТС-у речено да се о приказивању филма 'Quo vadis, Aida' морају консултовати са Вучићем“. Овакве тврдње се обично третирају као дезинформације смишљене да би се остварили нечији интереси или нанела штета ономе на кога се вест односи.

РТС ће тако и третирати ову изјаву Јасмиле Жбанић све док не каже ко јој је са РТС-а то рекао.

Дотад, сматраћемо да је њена прича измишљена. Нарочито зато што је лако доказати да редитељка „Аиде“ никада о приказивању филма на РТС-у није разговарала ни са уредником филмског програма, ни са уредницом Забавног програма, ни са директором програма, ни са генералним директором, као и да они никада о филму нису разговарали са председником Србије Александром Вучићем.

О приказивању „Аиде“ на РТС-у не одлучују ни Жбанићева ни Вучић.

И на крају да кажемо и да би на неки начин могао да нам ласка толики притисак редитељке да емитујемо „Аиду“. Понекад се учини као да је филм снимала само зато да би се приказао на РТС-у.

четвртак, 19. септембар 2024.
16° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи