Читај ми!

Лесковачки матуранти положили испит хуманости, продајом колача помогли болесним суграђанима

Матуранти на смеру Посластичарство Трговинско-угоститељске школе данас су имали завршни испит. Истовремено, положили су и испит човечности јер су своје радове продавали како би помогли Тодору и Немањи да оду у Турску, на лечење и операције.

За изучени занат оцене су можда разнолике. За испит хуманости, зрелости и човекољубља посластичари стасали у лесковачкој Трговинско-угоститељској школи од професора и суграђана добили су чисте петице. Сведочи велика посећеност хуманитарног базара.

Грађани Лесковца оцењују да људи треба да следе њихов пример и да би овакви базари требало чешће да се одржавају.

Да се уз посластице на базару нађу и слане ђаконије, али и воће, побринули су се ученици нижих разреда и бројни донатори. Њихов допринос овој хуманој причи.

Марија Стојановић, ученица, каже да су се највише продавли мињони, чоколадни мус, чизкејк.

"Шта је до нас, ми смо учинили, надамо се да ће се скупити и друге тако школе помоћи и надамо се да ће оздравити", поручује Јован Костадиновић.

Током школовања професори су им откривали тајне посластичарског позива. Ово је потврда да су их и извели на добар пут. С разлогом су поносни.

"То је и био наш циљ. Ми их учимо овде три године да постану мајстори свог заната, а час хуманости одржимо на овај дан када су сви производи готови где су они положили завршни испит", наглашава професорка посластичарства Гордана Милошевић.

Директорка Трговинско-угоститељске школе у Лесковцу Драгана Иванчевић оцењује да могу да буду поносни на њихове радове и одлуку да тако нешто ураде и буду хумани.

Лепа идеја полако прераста у традицију. Ове године Трговинска-угоститељска школа и Лесковчани помажу својим болесним суграђанима. Једногодишњем Тодору који је већ на лечењу у Турској и двадесет година старијем Немањи којем за пут у ту земљу треба више од шест милиона динара.

петак, 26. април 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво