Читај ми!

За рад у иностранству до сада се пријавило 30 радника Фијата

Први састанак радне групе која тражи решење за раднике који ће остати без посла у "Фијатовој" фабрици у Крагујевцу, биће одржан у Влади Србије. Министарка за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Дарија Кисић каже да Влада интензивно преговара са представницима радника, синдиката и менаџментом компаније "Стеллантис" како би се нашло најбоље могуће решење за све запослене у крагујевачкој фабрици аутомобила. Градоначелник Крагујевца Никола Дашић навео је да се за рад у иностранству до сада пријавило 30 радника.

Састанак ће бити одржан у 13 сати у Влади Србије, потврдио је за РТС Зоран Миљковић, члан преговарачког тима.

Радну групу чије је формирање, договорено на састанку премијерке Ане Брнабић са представницима синдиката и радника, који је у уторак одржан у Крагујевцу чине  преговарачки тим из фабрике, представници министарстава привреде и рада, Развојне агенције Србије и кабинета премијерке.

Министарка за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Дарија Кисић изјавила је за РТС да Влада Републике Србије интензивно преговара са представницима радника, синдиката и менаџментом компаније "Стелантис", како би се нашло најбоље могуће решење за све запослене у крагујевачкој фабрици аутомобила.

"Оно што је битно са аспекта Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања да се поштују закони када је у питању пословање на подручју наше земље, и то нам је превасходни циљ. Када се заврши овај период и преговарања и исказивања заинтересованости за рад у иностранству онда ћемо имати неке јасније смернице", навела је министарка.

Настављано је изјашњавање запослених о одласку у иностранству које ће трајати до 15. јуна.

"Јуче се пријавило тридесет људи, међутим, то је свакако велика одлука и верујем да је потребно неко време да се о томе размисли. Рок је до 15. јуна и тада ћемо направити пресек и знати тачно колико људи жели да оде да ради у иностранство и да прихвати оне услове који су побољшани прошли пут приликом преговора", наводи градоначелник Крагујевца Никола Дашић.

уторак, 16. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво