Читај ми!

Премијерка Брнабић се састала са представницима синдиката "Фијата", радници очекују "крупни помак"

Премијерка Ана Брнабић састала се представницима синдиката и радника "Фијата", који кажу да очекују значајане помаке од тог разговора.

Пре почетка састанка, један од представника синдиката запослених у "Фијату" Зоран Мирковић рекао је да очекују да се "ова сага заврши", до дође до "крупног помака", неке финализације и договора.

Додао је да је премијерка тражила четири дана без протеста, што ће бити уважено, и да неће бити протеста до уторка али, како је рекао, ако до тада ништа не буде договорено, већ од среде најављује протесте.

Мирковић је поновио да је суштина синдикалних захтева да одлазак радника из "Фијата" буде искључиво на добровољној основи.

Додао је да је "Стелантис" добио толико новца од државе, да сада не би смео да отпушта раднике.

Састанку у Влади Србије присуствовала је и министарка за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Дарија Кисић.

Део радника "Фијата" јуче се окупио испред фабрике у Крагујевцу – они су незадовољни динамиком решавања њиховог статуса, а премијерка Брнабић јуче је разговарала са представницима "Стелантиса".

Поручила је радницима да ће Влада Србије дати све од себе да их заштити.

У среду су четири синдиката и представници радника "Фијата" упутили захтеве Влади Србије и компанији о будућности радника "Фијата", упућивању радника на рад у иностранство и код другог послодавца на територији Града Крагујевца.