Читај ми!

Викендице надомак Београда све популарније, изнајмљују се и за хиљаду евра по дану

За оне који су имали срећу да граде викендице у време када грађевински материјал није био скуп отворила се, с пандемијом, и могућност озбиљне зараде. Викендице надомак Београда се издају и за хиљаду евра.

На сајту који издаје куће тренутно је више од половине издато.

"Моја кућа је надомак града, на периферији, тако да не мора дуго да се путује. Кад се већ дође овамо, онда је осећај као да сте у срцу Шумадије", каже Мирјана Бабић,  власница викендице у Лисовићу.

Истиче да је кућа била породична викендица.

"После короне ми је била некако сама, усмаљена и идеја ми се родила да издајем кућу на дан да би и људима показала мало лепоту, да би се и они опустили", додаје Бабићева.

Ово је само једна од викендица које се налазе на порталу Weekendica.com. Основан је, како кажу они који су га осмислили, са идејом да људима приближи живот на селу и промовише лепоте наше земље, нарочито околину Београда.

"Мислим да опремљеност куће и како кућа изгледа јесте нешто што највише привлачи госте да се уопште реше на један такав вид одмора. Да то не буде неко путовање ван земље, него управо оно што ми желимо да промовишемо, а то је да остану овде и да упознају лепоте наше дивне земље", поручује Стеван Сремац, власник портала.

Викендице су најтраженије од маја до октобра. Најчешће их закупе Београђани, али долазе и људи из иностранства.

"Имамо доста дијаспоре. Наши људи посебно имају обичај да када дођу да обиђу своје рођаке и пријатеље то не ураде у својој матичној кући, него изаберу неки објекат где могу своје пријатеље да можда на неки начин и задиве", додаје Сремац.

На цену, поред локације и опремљености, утиче и период године, али и број дана изнајмљивања. Викендом је скупље – што оправдавају називом. Али има и оних које нису свима доступне.

"Има заиста луксузних објеката који јесу 1.000 евра по дану, а опет наравно постоје и објекти који су 50 до 100 евра по дану. Тако да то заиста доста варира", додаје Сремац.

Сезона је почела, а смештај су многи резервисали већ почетком године, па је попуњеност и до 70 одсто.

субота, 04. мај 2024.
20° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се