Читај ми!

Кикилијас са Дачићем: Очекујемо 900.000 српских туриста у Грчкој

За улазак у Грчку грађанима Србије више нису потребни цертификати о вакцинацији, пи-си-ар тестови и ПЛФ обрасци, па грчка летовалишта очекују око 900.000 српских туриста ове сезоне, изјавио је министар туризма Грчке Василис Кикилијас у разговору са председником Скупштине Србије Ивицом Дачићем. Разговара се, каже, и са приватним мобилним операторима о укидању или смањењу тарифа роминга за српске туристе, и воде се преговори са националним авио- компанијама обе земље како би се увео већи број регуларних и чартер летова.

Ивица Дачић је изразио задовољство сталним напретком политичког дијалога и свеукупне сарадње Србије и Грчке, саопштили су из Народне скупштине.

Изразио је и спремност да допринесе даљем унапређењу билатералних односа и истакао да је Србија заинтересована за проширење и продубљивање економско-трговинске сарадње са Грчком.

Као области где постоји значајан неискоришћени потенцијал, Дачић је навео производњу хране, заједничке пројекте у области саобраћајне и енергетске инфраструктуре, развој малих и средњих предузећа, а нарочито сарадњу у области туризма која има посебан значај, имајући у виду да преко 50 одсто туриста из Србије свој летњи одмор проводи у Грчкој.

Министар туризма Грчке Василис Кикилијас изразио је захвалност на гостопримству и задовољство што има прилику да посети Србију.

Нагласио је да народ и влада Грчке остају посвећени очувању и јачању традиционалног пријатељства са Србијом.

Поручио је да је Грчка заинтересована да унапреди сарадњу у области туризма, нарочито у предстојећој туристичкој сезони, с обзиром на то да су резултати туристичког промета претходних сезона били мањег обима због пандемије.

Напоменуо је да грађанима Србије за улазак у Грчку више нису потребни цертификати о вакцинацији, пи-си-ар тестови и ПЛФ обрасци, те да грчка летовалишта очекују око 900.000 српских туриста ове сезоне.

Кикилијас је рекао да се тренутно разговара са приватним мобилним операторима о укидању или смањењу тарифа роминга за српске туристе, као и да се воде преговори са националним авио-компанијама обе земље како би се увео већи број регуларних и чартер летова.

петак, 20. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи