Читај ми!

Представа "Брод плови за децу рудара" – уметници у хуманој мисији

Прослављени глумци Горица Поповић, Светлана Цеца Бојковић, Анита Манчић, Тихомир Станић, Јелена Ступљанин уз подршку Удружења драмских уметника Србије организују хуманитарну представу под називом "Брод плови за децу рудара" са циљем прикупљања средстава за децу рудара настрадалих у руднику "Соко" у Сокобањи. Представа ће бити изведена 3. јуна у великој сали МТС дворане (бивши Дом синдиката). Улазнице су доступне по цени од 2.000 динара почевши од среде, 18. маја.

Представа је базирана на култној представи "Брод плови за Београд" која је на репертоару "Атељеа 212" још од 1997. године. За ово извођење, представа ће бити допуњена кратким сценама из популарних представа, монолога, рецитала поезије и музичким нумерама.

Посетиоци ће имати прилику да пуна два сата уживају у популарним песмама и текстовима чији су аутори Иво Андрић, Љубомир Симовић, Радјард Киплинг, Душко Радовић и многи други.

"Као и много пута до сада, уметници су показали бригу и солидарност са унесрећеним породицама и пожелели да им пруже помоћ онолико колико је у њиховој моћи. Веома се радујем овој иницијативи као и чињеници да су се овом хуманом пројекту одазвали бројни драмски и балетски уметници као и еминетни музичари", рекла је глумица Горица Поповић.

Међу глумцима који су подржали овај хуманитарни пројекат су и Андрија Милошевић, Небојша Дугалић, Војислав Брајовић, Тања Бошковић, Срђан Тимаров, Александар Срећковић Кубура, Слобода Мићаловић, Гордан Кичић, Катарина Жутић, Тамара Драгичевић, Урош Јаковљевић, Дејан Дедић, Радивоје Буквић, Драгана Мићаловић, Љиља Драгутиновић, Аљоша Вучковић, Милан Михаиловић, Милена Живановић, Ненад Ћирић, Катарина Гојковић, Јелена Гавриловић, Душица Новаковић, Иван Михаиловић и Софија Јуричан.

"Ако би сваки човек свакога дана учинио макар једно добро дело, изазвао нечији осмех, показао разумевање за туђи проблем или бар питао незнанца како је, можда би свет у коме живимо био лепши за све нас. У ово време које нас меље од буђења до починка, заборавили смо једни на друге. Дођите да трећег јуна заједно учинимо да се деца која су изгубила родитеља бар тог дана осећају срећно, вољено и незаборављено", поручила је глумица Анита Манчић.

Музичку подршку пружиће оркестар састављен од познатих београдских музичара Владимира Маричића, Ненада Петровића, Душана Дуде Безуха, Бате Божанића и Душана Иванишевића, а свој допринос својим наступима даће и Биљана Крстић, радионица "Бистрик", Влада и Бајка, оперска певачица Наташа Тасић Кнежевић, пијаниста Стефан Ћирић, као и плесни студио Данце Фацторy.

"Драмски уметници увек су били солидарни када је било потребно помоћи болесним колегама, али су умели да препознају и невоље и несреће људи ван нашег еснафа, посебно деце и несебично помагали. Хвала свим колегама глумцима, балетским и музичким уметницима који су се придружили овој акцији. Надамо се да ће се позиву на представу одазвати многи људи добре воље и донирати средства за помоћ деци настрадалих рудара", изјавио је глумац Воја Брајовић, председник Удружења драмских уметника Србије.

Удружење драмских уметника Србије издвојило је из свог Фонда солидарности и донирало 250.000 динара финансијске подршке породицама настрадалих рудара.

Осим куповином улазница заинтересовани појединци и компаније средства могу уплатити на текући рачун Удружења драмских уметника Србије на број рачуна 200-2711270101033-28 уз напомену да се средства уплаћују за Фонд солидарности УДУС, породице рудара.

Подсећамо, 1. априла ове године у руднику "Соко" у Сокобањи животе је изгубило осам рудара, иза којих је остало дванаесторо деце који ће бити директни примаоци свих средстава прикупљених продајом улазница за представу.

понедељак, 06. мај 2024.
25° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара