Читај ми!

Родитељи малог Вукана из Будимпеште поручују – срећа је у нашим рукама

Деветомесечни Вукан Стоиљковић из Врања, који болује од спиналне мишићне атрофије најтежег типа, стигао је с мајком Иваном и оцем Милошем око 10 часова у болницу "Бетешда" у Будимпешти. Сада следе детаљни прегледи и анализе.

Родитељи Вукана Стоиљковића су се одмах по доласку у болницу "Бетешда" у Будимпешти састали с лекарским тимом који се специјализовао за наскупљу генску терапију на свету, лек  који се зове "золгенсма" и допрема се из Ирске.

Тим лекара их је упутио у све даље процедуре које ће потајати наредних неколико дана.

Мајка Ивана истиче да су сада, када су дошли довде, добро. Мало су уморни од пута, трајао је, каже да је на граници било мало задржавања, али свакако су дошли.

"Вукан се засад супер држи, хвала драгом Богу, добро је. Чекамо да крену прегледи, кренуће већ од данас, па ћемо онда видети како ће ићи даље", задовољна је мајка.

Отац Милош истиче да су имали добро гостопримство и да ће Вукану већ данас почети да раде анализе, пре примања терапије.

Мајка додаје да ће све то потрајати десетак дана и да је то процедура пре примања саме генске терапије.

Каже да су сад срећни кад су дошли довде и да је шанса да Вукан има нормалан живот управо та "золгенсма".

"Пресрећни смо, само да је прими", радује се Ивана.

Отац Милош на све то поручује: "Срећа је у нашим рукама!"

Шефица лекарског тима, др Борбала Микош, која се у болници "Бетешда" управо бави "зонгленсом", генском терпијом рекла је за РТС да ће све потрајати за десетак дана, до две недеље и да ће онда проценити када би Вукан могао да прими "золгенсму".

Иначе, у тој болници је за протекле две године двадесетак деце примило "зогленсму", од којих је четворо из Србије. Наде су да ће Вукан ускоро бити пети и да ће све проћи добро.

Од пре два месеца, од када се сазнало да и деветомесечни Вукан Стоиљковић болује од спиналне мишићне атрофије најтежег типа и да је за његово лечење потребно 2,5 милиона евра, помогли су многи хумани људи. 

Захваљујући њима, Вукан је кренуо готово у последњем тренутку за Будимпешту, како би примио најскупљи лек на свету и победио спиналну мишићну атрофију. 

недеља, 22. септембар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи