Читај ми!

Студенти ФОН-а освојили друго место на међународном студентском такмичењу

На међународном студентском такмичењу у решавању пословних проблема у Београду, студенти Факултета организационих наука освојили су друго место. Бољи од њих били су само академци Националног универзитета из Сингапура, док је треће место припало студентима "Вилфрид Лорије" универзитета из Канаде.

За разлику од претходних година, када су им на домаћем терену измицале награде, ове године сврстали су се у сам врх. Другим местом су изузетно задовољни.

"Студију случаја која је била формата 24 сата задала је компанија 'Трилатерал' која је део 'Епи гејмса' и задатак студије случаја је био како заправо мотивисати људе да наставе да уче, како да се ради у програму ан рил енџинг", наводи Сташа Стаматовић, студент ФОН-а.

Њена колегиница Марија Стојановић каже да јој је највећи изазов био да се све то добро спакује да би после могло добро да се искомуницира и да се добро презентује.

"Ја сам задужен за бројке, дакле за финансије, пројекције, да наше решење буде оправдано са стране бројева, и ја сам јако задовољна оним што смо постигли", наводи Душан Вишњић, студент ФОН-а.

Александра Крстајић, студенткиња ФОН-а, наводи да су неки студенти на смеру Менаџмент и организација, неки су са информационих технологија, тако да је та комбинација, оцењује она, и учинила да имамо толико добро интегрисано решење.

Како би сви такмичари били равноправни, надметање је организовано у онлајн формату, што је задатак више организаторима.

"Доста је тешко, с обзиром на то да фали та интеракција лице у лице. Не можемо да пренесемо нашу културу, јер они су навикли да дођу код нас, да се дружимо", наводи Драган Стојановић, председник такмичења.

Захваљујући добрим пласманима на светским такмичењима, студенти и професори Факултета организационих наука Београдског универзитета готово деценију организују међународно такмичење у решавању пословних проблема.

"Студенти ФОН-а су увек да кажем врло иновативни и мислим да је то била кључна ствар да су повезали бизнис са иновацијом и да су због тога ушли у финале, и наравно освојили друго место", наводи проф. Весна Дамњановић, директор BBICC-а.

На другом такмичењу, мањег формата, домаћини су заузели треће место. Предаха нема, јер их већ у недељу очекује такмичење у Мастрихту.

субота, 21. септембар 2024.
14° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи