Читај ми!

Пашалић у Врању обишао избеглице из Украјине

Заштитник грађана Зоран Пашалић посетио је украјинске избеглице које су смештене у Прихватилишту у Врању и разговарао са њима о третману који имају у Републици Србији, проблемима са којима се сусрећу и о свим врстама помоћи које су им неопходне.

У Прихватилишту у Врању се налазе 42 особе из Украјине - два мушкарца, 25 жена и 15 деце, наводи се у саопштењу Канцеларије заштитника грашана.

Омбудсман Зоран Пашалић је рекао да су му избегли из Украјине пренели да су задовољни смештајем и гостопримством и да су захвални на подршци коју добијају од грађана Србије.

"Позвао сам их да ми се обрате у вези са било којим проблемом који имају", додао је Пашалић.

Пашалић је навео да су му украјинске избеглице као једину жалбу пренеле да су приликом уласка у Србију дуже задржавање на граничном прелазу и да је само једна особа пријавила да нема путне исправе.

Током разговора Пашалића са украјинским избеглицама, у Прихватилиште у Врању дошао је и конзул Амбасаде Украјине Олга Антонова којој су пренети проблеми држављанина Украјине без пасоша а који му је неопходан за одлазак код родбине у једну европску земљу.

У саопштењу се указује да је Пашалић са запосленима у прихватилишту разговарао и о проблемима са којима се сусрећу и могућностима за унапређење услова у којима бораве украјинске избеглице, као и важности стварања околности за избегавање евентуалне опасности да избеглице из Украјине, посебно жене и деца, постану жртве трговине људима.

субота, 04. мај 2024.
19° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се