Читај ми!

Лажне странице са знаком РТС-а на Фејсбуку и Инстаграму

Радио-телевизија Србије упозорава да се лажни налози, са знаком РТС и РТС 1, појављују већ дуже време на друштвеним мрежама. На њима се објављују лажне вести, а на некима се нуде производи и услуге преко портала "Амазона". РТС је поднео кривичне пријаве.

Лажне странице на Фејсбуку и Инстаграму намерно користе знак Радио-телевизије Србије, како би довеле у заблуду кориснике тих мрежа, који могу да помисле да се ради о званичним профилима РТС-а.

Појављују се већ дуже време, а на њима се објављују лажне вести, док се некима нуде производи и услуге преко портала Амазона.

С обзиром на злоупотребу нашег заштитног знака и преварну намеру у циљу дезинформисања јавности, РТС предузима поступке пријављивања лажних налога према правилима ових мрежа.

Неки од тих профила су више пута гашени, на основу наших пријава.

Имајући у виду озбиљност те медијске манипулације, РТС је поднео и кривичне пријаве посебном одељењу Вишег тужилаштва за високотехнолошки криминал.

Радио-телевизија Србије очекује да ће се починиоцима веома брзо ући у траг како би сносили последице у складу са законом.

петак, 03. мај 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво