Читај ми!

Радио Београд 2 прославио је 64. рођендан

Свечаним уручењем награде "Никола Милошевић" за најбољу књигу протекле године у области теорије књижевности и уметности, естетике и филозофије, Радио Београд 2 прославио је 64. рођендан.

Емисије Радио Београда 2 симбол су културе на нашим просторима. Током 64 године обраћали су се млађој публици, имали популарне продоре, између осталих створили емисије "Радар", "Хоћу да знам" "Поезија уживо", а ту је и нова "Чудна шума" о једноставним питањима и обичним стварима.

"Мислим да је пре четири године са данашњим главним уредником Радоманом Кањевцем постао једна дневна доза најширег витаминског спектра културе. Постоји деск културе који својим садржајима из културе снабдева све програме Радио Београда", каже Милан Недић, директор Радио Београда.

Добитница награде "Никола Милошевић" је Горана Раичевић за дело "Агон и меланхолија - живот и дело Милоша Црњанског". О књизи кажу да је својеврсна интелектуална гозба.

"Рекла сам да ми је драго што сам ја на неки начин у овој књизи била посредник измедју два стара познаника Милоша Црњанског великог српског писца и његовог најзначајнијег тумача, првог председника задужбине Милоша Црњанског Николе Милошевића", каже Горана Раичевић, добитница награде "Никола Милошевић".

Рођенданска жеља им се увек испуни, слушаност је све већа а уз њихове програме остаје се до краја.

петак, 26. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво