Читај ми!

Полиција проверава све информације у вези са Перишем, па чак и изјаве пророчица

Министар унутрашњих послова Александар Вулин каже за РТС да је српска полиција искључила могућност напада у вези са случајем несталог Сплићанина Матеја Периша, поготово етнички мотивисаног напада. Напомиње да су испратили кретање сигнала мобилног телефона и да се то поклапа са претпоставком да је Матеј био у реци.

Александар Вулин је у Дневнику РТС-а рекао да је полиција те кобне ноћи испратила линију кретања и да се сада трага за телом.

"Полиција искључује могућност напада, а поготово етнички мотивисаног насиља. Било је покушаја да се ова трагедија сведе на ниво националног сукоба. Београд је сигуран, отворен град. Ово је трагедија и српска полиција ће учинити све да се то расветли. И хрватска полиција је била овде, уверила се у нашу посвећеност и дала нам је признање за то што радимо. Наставићемо да трагамо, докле год се истина не сазна нећемо престати", казао је Вулин.

Вулин напомиње да ће све моћи да се каже оног момента када се истрага заврши.

"Ми нисмо донели закључак, него смо само пратили чињенице, па онда када смо дошли до чињеница које су нас упутиле на закључак, онда смо га изнели", рекао је Вулин.

Према његовим речима, у четвртак је полиција претраживала Велико ратно острво.

"Лоши су временски услови хладно је. Радимо оно што струка тражи, струка каже да пратимо реку и пратићемо је док не будемо дошли до истине", нагласио је Вулин.

Истиче да су испратили кретање сигнала мобилног телефона и да се то поклапа са претпоставком да је Матеј био у реци.

"Ви пратите базне станице које покривају простор, и ви видите како се мобилни телефон кретао кроз реку, што се поклапа с тиме да је Матеј у том тренутку био у реци. Занемаримо то, закључак ће бити необорив онога тренутка када истрага буде завршена. Ниједну информацију нисмо оставили по страни. Проверавали смо и изјаве пророчица, комшија и "идиотске порно снимке" у којима је неко наводно личио на Матеја. Српска полиција себи нема шта да замери", закључио је Вулин.

петак, 26. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво