Читај ми!

Уручени кључеви станова за снаге безбедности у Новом Саду

Кључеви 25 станова у новосадском насељу Југовићево уручени су породицама припадника снага безбедности, ратних и војних инвалида и породицама погинулих бораца. У три нове зграде у новосадском насељу у наредним данима уселиће се 140 припадника система одбране.

На церемонији у Новом Саду кључеве им је уручила премијерка Ана Брнабић, а реч је о купцима првог "пакета" завршених станова у оквиру прве Б фазе.

Данас су уручени кључеви првих 25 станова, а од сутра креће и уручење кључева осталих 413 станова, што значи да ће у оквиру те фазе бити додељено 438 станова, у три нове зграде у насељу Југовићево.

"Сећам се, да када смо овде постављали камен темељац у Новом Саду, да је ово била ледина, да овде није било ничега, а да данас имамо прелепо насеље, које не одражава само оне спаваонице, већ заиста једно планско насеље са игралиштима, са теренима, ускоро и почиње изградња основне школе и вртића", поручила је председница Владе.

Премијерка је најавила ускоро доделу кључева и у Сремској Митровици.

Од укупног броја станова, пет је додељено и запосленима у Окружном затвору у Новом Саду, чиме су Влада Србије и Министарство правде, у ком су ова лица запослена, збринули пет породица., наводи се у саопштењу Министарства правде.

"Од срца честитам свим људима који су од данас своји на своме, који су заслужено, захваљујући свом вредном раду, пожртвованости и љубави према Србији, власници свог крова над главом. Хвала вам што неустрашиво стојите на бранику Србије! Ово је само још један од начина да вам се одужимо за све што чините за нашу отаџбину", написао је министар одбране Небојша Стефановић на свом Инстаграм налогу.

Међу онима који су данас добили кључеве од свог новог стана је и мајор Зоран Луковац из Команде Ратног ваздухопловства и ПВО.

"Пројектом државне станоградње и у сарадњи са Министарством одбране, успео сам да обезбедим својој породици и себи стан укупне површине од око 50 метара квадратних, где ћу живети са својом породицом. Желим да захвалим држави што је препознала проблем који већ јако дуго година професионални припадници Војске Србије и Министарства одбране имају"- нагласио је мајор Луковац додајући да је за њега ово важан дан јер његова породица добија кров над главом.

Уручењу кључева присуствовали су и председник Покрајинске Владе Игор Мировић, министарка правде Маја Поповић, министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Томислав Момировић, директор БИА Братислав Гашић и градоначелник Новог Сада Милош Вучевић.

Добитница стана: Хвала држави на помоћи

Супруга погинулог борца у рату Љиљана Карановић и припадник полиције Марко Стефановић, једни од 25 добитника кључева станова у новосадском насељу Југовићево, рекли су за Танјуг да су захвални држави што им је омогућила и побринула се да купе станове по повољним условима.

Љиљана Карановић, подсетила се губитка супруга пре 22 године.

"Након толико дуго времена, живим неки нормалан живот, али када се подсетим и када знам да стан добијам за један живот, једну смрт и брањење државе, пада ми тешко", казала је она.

Нагласила је да јој оваква подршка државе много значи и додала да би је веома усрећило када би више младих људи у Србији имало могућност да добије станове.

Такође, Стефановић је навела да је њен супруг изгубио живот у 34. години, колико сада има њен син.

Добитница кључева објаснила је да је у тренутку породичне трагедије остала са сином и ћерком од девет и десет година.

Помоћник командира у полицијској испостави Стари град, Полицијске управе Нови Сад Марко Стефановић рекао је да његовој породици и њему веома значи овај стан, тим пре што му је "друго дете на путу".

"Желим да се захвалим и Министарству унутрашњих послова, и Влади Србје, који су учествовали у овом пројекту и помогли припадницима снага безбедноси лакши зивот, њима и њиховим породицама", казао је помоћник командира Стефановић.

Навео је да је добио кључ двоипособног стана од 67 квадрата и изразио задовољство што ће се осамосталити са својом породицом.

Објаснио је да је до сада живео са родитељима и рекао да сада, када има нови стан, "ако Бог да, наставиће идаље да проширује своју породицу".

петак, 26. април 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво