Читај ми!

Помен у Храму Светог Саве поводом годишњице убиства Oливера Ивановића

У Храму Светог Саве одржан је помен поводом годишњице убиства Оливера Ивановића, лидера Грађанске иницијативе "Србија, демократија, правда". У знак сећања на српског политичара са Косова и Метохије председник Александар Вучић је запалио свећу.

Са председником Вучићем у Храму су, поводом годишњице убиства,  почаст Ивановићу одали паљењем свеће и Ивановићева супруга Милена Ивановић са сином, премијерка Ана Брнабић, затим директор Канцеларије за КиМ Петар Петковић, као и в. д. директора Поште Србије Зоран Ђорђевић.

У Храму је био и председник Удружења киднапованих, несталих и убијених на Косову и Метохији Симо Спасић, али и велики број грађана.

Чланови породице, родбина, пријатељи, страначки сарадници, бивши министри у Влади Србије и поклоници окупили су се на месту где је пре четири године у северном делу Косовске Митровице убијен Ивановић. 

Оливер Ивановић убијен је са шест хитаца у леђа 16. јануара 2018. године, испред своје канцеларије у северној Косовској Митровици.

Ни четири године након убиства не знају се налогодавци и извршитељи овог дела.

Грађанска иницијатива "Србија, демократија, правда" (ГИ СДП) саопштила је, уочи четврте годишњице атентата на Ивановића, да се осим подизања оптужнице, како наводе, није макло са почетне тачке.

"Штавише, Специјално тужилаштво је знало да оде и корак назад, као да свесно развлачи процес и чини га траљавим", навели су у саопштењу.

Додају да нема ниједног трага извршиоцима, нити налогодавцима, као и да се потенцијални докази у виду снимака, крију и не обелодањују.

ГИ СДП истиче и да Тужилаштву из Приштине не пада на памет да сарађује са истражним органима Београда.

субота, 04. мај 2024.
21° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се