Читај ми!

Шта ђаци, студенти и професори желе у овој години

И ђаци и студенти и професори желе да се врате настави уживо. Као један од циљева у години пред нама издвајају афирмацију младих талената и научника.

Усвајањем Закона о студентском организовању студенти су добили већа права и више могућности да званично учествују у доношењу многих универзитетских одлука.

"Тренутно су одређени факултети и сам Универзитет усвајањем и кориговањем својих докумената, статута и правилника у процесу, да кажем, изједначавања тих докумената са тим новим Законом и мислим да ће то омогућити студентима да се активније укључе у све оно што је везано за универзитет", каже професор Владан Ђокић, ректор Универзитета у Београду.

Позвао је студенте да буду креативни и оптимистички расположени, да изнесу своје идеје и предлоге, а Универзитет ће, како каже, то знати да цени и подржи, све у циљу бољег функционисања академске заједнице".  

Један од циљева је и афирмисање младих научника.

"Оно што бих свима пожелео јесте да у 2022. години пређемо на нормално функционисање, и да више завршимо са овом наставом на даљину. То је нека генерална порука и жеља за читаву академску заједницу", додаје Ђокић.

Професори кажу да година за нама није била лака ни њима ни ученицима.

Деци није било лако да похађају наставу по комбинованом моделу, као што је то било ове и претходне школске године, истиче директорка Математичке гимназије Мирјана Катић.

"Надамо се да ће нам 2022. донети исти формат образовања као што је било у децембру када су сва деца ишла у школу. Ипак је њима најлакше када су у школи, у учионици, и што се тиче праћења наставе и што се тиче њих као социјалних бића", напомиње Катићева.

Током прошле године, такмичили су се на новим такмичењима, као што је бугарско "Математика без граница". Користили су и онлајн образовне програме.

"Надамо се да ћемо остати спремни да прихватимо промене које су пред нама и да се као и просветни радници и ученици прилагодимо новој стварности и да то искористимо да будемо још бољи, а не да нас то омета у развоју", додаје Катићева.

Надају се да ће, уз поштовање свих противепидемијских мера, крајем јануара организовати припреме за будућа такмичења.

субота, 04. мај 2024.
19° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се