Читај ми!

Отац Матеја Периша потврдио да је на снимцима његов син

Полиција четврти дан интензивно трага за Матејем Перишом. Отац несталог младића каже да је на снимцима који су се појавили у појединим српским медијима његов син. Игор Јончић из Мреже за опасност Србије, која учествује у потрази за несталим младићем, изјавио је да се ради генерална претрага терена, али да за сада нису нашли никакав траг нити било шта што би их упутило на то да су на правом путу.

Отац несталог младића Ненад Периш рекао је за Слободну Далмацију да му снимци објављени на појединим медијима буде наду да је Матеј Периш жив.

Како је портал пренео, реч је о снимцима где он трчи у граду и тражи такси. Слободна Далмација је навела да је реч и о снимцима на којима он плива, али је у изјави за Индекс Ненад Периш демантовао да је то рекао.

"На снимцима на којима трчи и зауставља такси је мој Матеј, то вам могу потврдити. Даље не желим то више коментарисати. Треба препустити полицији да одради своје јер се на овакав начин, убацивањем и неких других снимака, само отежава потрага. Ти полицајци морају се пробити кроз шуму снимака, све то прегледати, такве ствари им сигурно не помажу. Још једном желим исказати велику захвалност МУП-у Србије, мислим да врло професионално раде свој посао", рекао је Ненад Периш. 

За Слободну Далмацију је рекао и да "зна да се у клубу ништа погибељно није догађало", али да се још не може реконструисати што се догађало после и какав је контекст који би објаснио оно што је снимљено.

Навео је и да је полиција утврдила да нису тачне информације да је младић виђен у Руми.

Како ХРТ јавља, Ненад Периш је данас био на разговору у полицији и од пријатеља је добио синовљеве ствари. Каже да је јако потресен и да је у Београду добио сву могућу подршку, потпору и саосећање.

Мрежа за опасност: Радимо генералну претрагу, нисмо нашли никакав траг

Игор Јончић из Мреже за опасност Србије, која учествује у потрази за несталим младићем, изјавио је да се ради генерална претрага терена, али да за сада нису нашли никакав траг нити било шта што би их упутило на то да су на правом путу.

Јончић је рекао да ће се највероватније сутра наставити са претрагом, након брифинга на којем ће се извршити процена ситуације.

На питање новинара колико је могуће да се у оваквим условима нека особа одржи у животу, с обзиром на то да је ноћу јако хладно, поготову код реке, он је рекао да, "ако је у питању оно о чему се прича у медијима, онда је ситуација врло јасна".

"Није више реч да ли се нешто одржава или не, него када ће тај неко бити пронађен и на ком месту. То је главна тема за сада и у свим медијима и то је информација коју смо ми прелиминарно добили и које се држимо. Радимо генералну претрагу терена у нади да ћемо наћи било шта", рекао је Јончић.

Додао је да су у комуникацији са Министарством унутрашњих послова и да њима прослеђују све информације од значаја. "За сада нисмо нашли никакв траг или било шта што би упућивало на то да смо на правом путу", навео је Јончић.

Истакао је да је претрага вршена и у делу терена који је био неприступачан. "Користили смо ужад за спуштање низ бедеме како бисмо могли да приђемо ближе делу где је мањи део шуме који је полупотопљен и како нам не би било шта промакло", навео је Јончић.

Нагласио је да се ситуација на реци мења из сата у сат, као и ниво водостаја и поручио да се стално обилазе најистуреније локације, "које могу да буду релеватне за проналазак било чега".

Двадесетседмогодишњи Матеј Периш нестао је у Београду, где је дошао на дочек Нове године. Он је 30. децембра био у клубу "Готик" са својим пријатељима, али му се у једном тренутку губи траг.

Нестанак је пријављен у петак 31. децембра у 18 часова, и од тада полиција интензивно трага за њим.

Они су сви дали своје исказе полицији, а према писању хрватских медија, један од њих је рекао и да у клубу "није било опасног друштва". Његова јакна је остала у клубу.

Матеј Периш је дипломирани економиста и бивши ватерполиста. Висок је 188, има плаву косу и плаве очи. У тренутку нестанка на себи је имао црну мајицу, фармерке и црне патике са белим ђоном.

уторак, 16. април 2024.
26° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво