Читај ми!

Свечана промоција будућих полицајаца, на наредбу "вољно" капе полетеле увис

Свечана промоција 26, 27, 28. и 29. класе полазника центра основне полицијске обуке одржана је у Новом Саду. Будући припадници полиције приказали су вештине стечене обуком, а најбољима су додељене награде и признања.

Борбене акције, познавање више борилачких вештина и комплексне формације приказала су током промоције 1.024 будућа припадника полиције.

"Велики дан за нас, и обука нам је била јако захтевна и напорна, али уз пуно труда и залагања, успели смо да савладамо све тешкоће и да данас почасно станемо у овај свечани строј", каже Александра Николић, полазница 27. класе.

"Кроз сам процес обуке успео сам да покажем своје квалитете и да докажем да сам најбољи. То је пре свега велика част за мене и моју породицу, јер то је моје остварење снова", каже Александар Лапчевић, најбољи полазник 28. класе.

Обука је била посебно тешка због пандемије. Из тог разлога, многи полазници породице нису видели месецима.

"Ми смо обучили полазнике за радно место полицајца, полицајца у заједници, саобраћајног полицајца и граничног полицајца, дакле од Суботице па доле до Врања, Прешева, од запада до истока, они данас крећу широм наше републике", каже Желимир Мрдаљ, начелник Центра за основну полицијски обуку у Сремској Каменици.

Будуће полицајце поздравио је и министар унутрашњих послова Александар Вулин, који је поручио да нико не сме бити већи од полицајаца који бране Србију и њене законе.

"Да Србија не би страховала, ви морате да будете храбри, да Србија не би сумњала, ви морате да будете сигурни, даћемо вам оружје и опрему, силу закона, даћемо вам страх државе, али за поштовање мораћете сами да се изборите", каже Александар Вулин, министар унутрашњих послова.

На наредбу "вољно", полицијске капе су полетеле у ваздух, као већ традиционални поздрав нових полицајаца, који су радост потом поделили са породицом и колегама.

среда, 18. септембар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи