Читај ми!

Весић најавио ласерски спектакл у новогодишњој ноћи

Заменик градоначелника Горан Весић најавио је "спектакуларан" дочек Нове године у престоници. Поред концерата и ватромета, Београђани и туристи моћи ће да гледају ласерско осветљење Куле Београд које ће, каже Весић, подсећати на велике светске атракције.

За разлику од претходне, Београд ће ове године имати организивани дочек Нове године. Испред Народне скупштине наступиће Сара Јовановић, Марија Шерифовић и Јелена Карлеуша. Горан Бреговић ће одржати концерт на Сава променади.

Горан Весић је рекао да је град учинио све како би они који ће присуствовати концертима били безбедни - организовани су пунктови за антигенско тестирање, обезбеђене су маске, дезобаријере.

"Даћемо максимум и урадити све што треба, да они који дођу могу да уживају у концерту. Позивамо све да дођу на тргове јер смо припремили сјајан дочек за нас и туристе који нам долазе", рекао је Весић.

Београђане очекује и "ласерски спектакл" на Кули Београд.

"Кула Београд је највиша зграда на Балкану, пред Други светски рат то је била Палата Албанија, а 1974. Палата Београд, а сада имамо Кулу Београд. Тако се такмичимо са другима. Биће спектакуларно осветљење које ће подсећати на велике светске атракције", рекао је Весић.

До измена јавног градског превоза доћи ће 31. децембра од 17 часова, у правцу ка Дому Народне скупштине, а од 18 сати више неће бити могуће скренути из тунела према Народној скупштини. Од 20 сати биће затворен саобраћај из Булевара краља Александра.

"Мој апел је да ако сте одлучили да дочекате Нову годину напољу, да водите рачуна да будете са пријатељима, да оставимо ову 2021. годину за нама са епидемијом, и у нову годину да уђемо срећни, са пуно оптимизма. Сигуран сам да ћемо са овом годином завршити са короном. За све ово време успели смо и да радимо, штитимо јавно здравље, сачувамо радна места и наставимо на развијамо град онако како се развијао и протеклих година", рекао је заменик градоначелника. 

Првог јануара у свих 17 београдских општина организује се Улица отвореног срца, а у току је дечији караван који обилази градска насеља. Весић је подсетио да на Тргу републике за Божић почиње да ради клизалиште, јуче је отворено на Ади циганлији, а пре неки дан у Калуђерици. 

На питање по чему ће памтити протеклу годину, Весић је одговорио по почетку изградње метроа.

"Метро и БГ воз ће направити нов саобраћајни систем, прећи ћемо на већински шински систем и тако променити начин на који функционише наш град. Када се то заврши видећемо колика је то промена за Београд. Ми смо једини град ове величине који нема метро. То је наша најважнија инвестиција, памтиће се деценијама тренутак када је почео да се гради", закључио је Весић.

среда, 01. мај 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво